Heia språkarv og matkultur!
Ordet kanteføl oppstod da den danske kartoffel (potet) først kom til Hallingdal for godt og vel 250 år siden. Dialektordet var døende til vi gav det ny ære og verdighet, Kantefølflak.
Vår Chips for fjellfolk skal gi mening og glede, stå for og representere noe større og viktigere enn flak som er utsøkt og spennende krydret. Det vi legger i munnen, og ordene vi bruker til å beskrive det, forteller noe om hvem vi er og hvor vi kommer fra.
Ikke et vondt ord om alle kopikattene i dagligvaremarkedet, men nynorsk og dialekt is a better language for oss.
Dette er produktene våre. Er du nysgjerrig på hvordan Kantefølflak startet? Les vår historie her.
Kildehenvisninger og hele historien
Vil du vite mer om kantefølhistorien og potetens vei til Norge? Her kan du lese hele historien (langlesning).
På bildet i toppen av siden: Lars Hamarsbøen på stølen i Havsdalen. Lars er etterkommer av Ola Hamarsbøen i vår historie om Kanteføl. Foto: Paul Arthur Lockhart /Ostebygda.