Skip to Content

Oss fjell imellom, fra Svalbard til Hallingdal

Idéen om Kantefølflak kom til oss under en studietur til Svalbard (høyeste fjell Newtontoppen 1712 m.o.h.) i 2016. Et reisefølge av hallinger diskuterte alt mellom fjord og fjell, inkludert chips og potetgull. Det gamle dialektordet for potet, kanteføl, ble nevnt, idéen til Kantefølflak var sådd.

Vel hjemme igjen startet den lange reisen mot det som i dag er en smakstestvinner og Norges tredje registrerte varemerke for potetgull.

I tillegg til mye prøving og feiling på kjøkkenet, søkte vi etter det lokale og autentiske i gamle bygdebøker og andre historiske kilder. Målet har hele tiden vært å bringe et lokalprodusert kvalitetsprodukt, en delikatesse blant potetgull, til torget. Der hvert eneste flak også representerer mangfold, bærekraft og kulturarv – et produkt med en mening større enn funksjonen.

Mer om dette, reisen som Kantefølgründer, forbrukermakt, MC-turer og hallingliv er i ferd med å materialisere seg i form av boken «Du kommer ikke til fjells uten motbakker». Mer info kommer, følg med!

Kantefølflak har siden 2019 blitt produsert av Chipsfabrikken AS i Kristiansand som åpnet samme år.

I skrivende stund samler vi på vandrehistorier og utsiktsbilder med et egetutviklet system. QR-koden finner du på posene i butikken. Vi ser frem til å se hvor flakene blir med på tur neste gang.